Lasten ja nuorten kilpaileminen

Suunnistamaan oppii vain suunnistamalla. Kilpaileminen on mitä parhainta suunnistuksen harjoittelua. Lähes joka viikonloppu ja usein viikollakin iltakilpailuna on lähialueilla suunnistuskilpailuja, joissa on aina sarjat myös lapsille. Kilpailuihin kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan. Tietoa kilpailuihin osallistumisesta saa kokeneemmilta suunnistajilta ja Hippo -suunnistuskoulun ohjaajilta. Hippo -suunnistuskouluun osallistuville lapsille hankitaan automaattisesti Nuori Suunta kortti, joka on samalla kilpailulisenssi. Näin Suunnistuskoulun kautta on helppoa ja turvallista lähteä kokeilemaan kilpailemista, sillä esim. vakuutukset ovat kortin myötä kunnossa.

Kilpailuista löytyy parhaiten tietoa internetin kautta. Esim. näillä Suunta-Seppojen kotisivuilla on linkki Suomen Suunnistusliiton IRMA palvelun kilpailukalenteriin, jossa on kattava luettelo kansallisen tason kilpailuista.

Satakunnan Suunnistuksen kotisivulla ( http://www.satakunnansuunnistus.fi/) on kattava tietopankki Satakunnan alueen nuorten toiminnasta ja kilpailuista. Mm. Satakunnan Oravacup on Satakunnan Suunnistuksen pyörittämä  lasten oma kilpailusarja.

Ilmoittautuminen kilpailuihin

Ilmoittautuminen hoidetaan nykyisin kätevästi internetin kautta. Suunta-Sepot maksaa kaikki nuorten jäsentensä kilpailumaksut, joten jäsenyys kannattaa. Lue jäsenmaksun maksamisesta täältä. Kilpaileminen edellyttää lisenssin (Nuori Suunta-kortti) lisäksi myös kuulumista johonkin suunnistusseuraan. 14-vuotiaiden ja sitä nuorempien lisenssit (Nuori Suunta -kortit) lunastetaan keskitetysti seuran kautta, tätä vanhemmat maksavat lisenssin suoraan IRMA-palvelun kautta. Kysy lisenssin maksamisesta Hippo -suunnistuskoulun ohjaajilta tai Pekka Sepältä puh. 0500-928815 tai sähköposti pekka.seppa (ät) kopteri.net.

Suunta-Seppojen kilpailuilmoittautumiset tehdään näiltä kotisuilta löytyvän Suomen Suunnistusliiton IRMA-palvelun kautta.

Satakunnan Orava-cup

Satakunnassa järjestetään lapsille Orava-cup, joka koostuu kahdeksasta osakilpailusta. Orava-cup on loistava paikka aloittaa kilpaileminen, sillä Orava-cup:in radat ovat taitotasoltaan helppoja ja suunniteltu aloittelijoille sopiviksi. Lisäksi suunnistuskoulusta lähtee yksi tai useampi ohjaaja mukaan kisaoppaaksi.

Oravacupiin voi ilmoittautua kätevästi myös itsenäisesti ilmoittautumispalvelun kautta http://www.satakunnansuunnistus.fi/oravacup/ilmo/. Muista, että turhaan ei kannata ilmoittautua, sillä SuSelta laskutetaan maksu ilmoittautuneista, vaikka suunnistaja ei tapahtumaan osallistuisikaan.

Satakunnan Orava-cupin tapahtumista löydät lisätietoa Satakunnan Suunnistus ry:n kotisivulta. Myös näillä SuSen kotisivuilla pyritään julkaisemaan tietoa ajankohtaisista tapahtumista. Seuraa mm. etusivulla näkyviä ajankohtaista -palstan tiedotteita.