Tyrvisrastit 2020

OHJEET TYRVISRASTIEN JÄRJESTÄJILLE SEKÄ SUUNNISTAJILLE v. 2020

Yhteistyö Tyrvään Sanomien kanssa jatkuu, mutta muutoin elämme poikkeuksellisia aikoja, mikä ei varmaankaan ole jäänyt keneltäkään huomaamatta.

Tyrvisrastit järjestetään koko kauden 2020 ajan alla olevan ohjeen mukaisesti omatoimisuunnistuksena.

Järjestäjien ja suunnistajien kannalta omatoimirastit tarkoittaa seuraavaa:

Rastit ovat paikallaan torstaiaamusta sunnuntai-iltaan. Rasteilla on vain rastiliput. Ei rastileimasimia, eikä näin ollen tuloksia eikä tulospalveluakaan.

– Kartat ovat postilaatikossa lähtöpaikalla (ei omatoimitulostusta, 3 ensimmäistä viikkoa tulostetaan 200 kpl, ei täydennetä, jos loppuu, niin sitten loppuu)

– Kartalla on yksi peruslenkki rastiväliviivoilla yhdistettynä sekä kaksi ”oikaisumahdollisuutta”, joista muodostuu yhteensä kolme erimittaista rataa. Rastimääritteen alla / vieressä on ehdotus siitä, mitkä rastinumerot muodostavat lyhyemmät radat. (Esim: Rata B Lähtö, 1, 2, 3, 8, 9, 10, maali). Omalla kynällä voi yhdistää radan rastiympyrät, jolloin kartta on helpompi lukea.

– Kartassa on tilinumero ja maksuohje (5 e/kerta, alle 21 v. ilmainen,)

– Kausikorttimahdollisuus maksamalla kausikortin hinta 50 €, tositetta vastaan saa kortin, kun palataan normaaliin, (tili: FI84 5660 2340 0109 62, viitenro 2121.)

Lähtöpaikka, joka on samalla ratojen K-piste selviää Rastilippu-palvelusta sekä Suunta-Seppojen nettisivuilta, jonne pyritään merkitsemään lähtöpaikka mahdollisimman tarkasti. Huomaa, että lähtöpaikka ei ole välttämättä sama kuin pysäköintipaikka, eli autot tulee jättää niin, ettei niistä ole haittaa.

– Lähtöpaikkoja tallennetaan Rastilippuun ensiksi oletetuille tapahtumapaikoille. Ratamestareiden on tarkistettava tieto ja ilmoitettava tarvittavat muutokset Keijolle.
Tässä asiassa omatoimisuus ei ole mahdollista.

Osallistujien on otettava huomioon:

– Kaikki annetut ohjeet ja suositukset kokoontumis- yms. rajoituksista

– Autojen ja muiden kulkuneuvojen liikkuminen ja erityisesti pysäköinti huomioiden muut tien ja alueiden käyttäjät. Ei siis pysäköidä mm. pihoihin, eikä tieliittymiin.

– Suunnistus on mahdollista hajauttaa ajallisesti. Kaikkien ei ole nyt syytä suunnistaa torstai-iltaisin.

– Karttoja on rajallisesti, mutta riittävästi (?). Älä kuitenkaan ota ylimääräisiä. Ei muovisuojia.

Vastuuhenkilöiden huomioitavia asioita:

– Rastiliput ja muu tarvittava materiaali kiertää ajoissa seuraaville

– Ratatiedot on toimitettava Pekalle (seppapekka at gmail.com) viimeistään edellisenä viikonloppuna. Pekka viimeistelee kartat ja radat ja lähettää valmiit suunnitelmat Vammaspainoon tulostettavaksi. Ratamestari voi noutaa kartat Vammaspainosta maanantaina iltapäivällä tai tiistaina. Ellet pääse noutamaan karttoja työaikana, ilmoita siitä Pekalle samalla kun toimitat ratasuunnitelmat. Kartat saa silloin noutaa tiistai-iltana Vammaspainon pääoven vieressä olevasta postilaatikosta tai katoksesta. Jos tarvitset erilaisen aikataulun, ota ajoissa yhteys Pekkaan (0500-928815).

– Muilta osin pätevät aikaisemmat Tyrvisrastiohjeet.

– Erityisesti nyt on syytä muistaa, että lähtö- ja maalipaikkaa lähinnä olevat rastit ovat riittävän helppoja, koska niistä muodostuvat lyhyemmät radat.

– Kaikkea ei tarvitse nytkään tehdä itse. Voi käyttää apuna aiemmin nimettyjä tyrvisryhmiä.