Ohjeet Tyrvisrastien järjestäjille ja suunnistajille 2021

Järjestäjien ja suunnistajien kannalta omatoimirastit tarkoittavat seuraavaa:

- Rastit ovat paikallaan torstaiaamusta sunnuntai-iltaan.

- Rasteilla on vain rastiliput. Ei rastileimasimia eikä tulospalvelua.

- Kartat ovat postilaatikossa lähtöpaikalla (ei omatoimitulostusta, 3 ensimmäistä viikkoa tulostetaan 200 kpl, ei täydennetä)

- Kartalla on yksi peruslenkki rastiväliviivoilla yhdistettynä sekä kaksi ”oikaisumahdollisuutta”, joista muodostuu yhteensä kolme erimittaista rataa. Rastimääritteen alla / vieressä on ehdotus siitä, mitkä rastinumerot muodostavat lyhyemmät radat. (Esim: Rata B Lähtö, 1, 2, 3, 8, 9, 10, maali). Suunnistaja voi omalla kynällä yhdistää radan rastiympyrät, jolloin kartta on helpompi lukea.

- Kartassa on tilinumero ja maksuohje (5 e/kerta, alle 21 v. ilmainen)

- Kausikorttimahdollisuus on maksamalla kausikortin hinta 50 €. Tositetta vastaan saa kortin, kun palataan normaaliin. Tili: FI84 5660 2340 0109 62, viitenro 2121

- Kertamaksun voi suorittaa myös Smartumin sähköisellä liikuntasaldolla. Muiden vastaavien palveluntuottajien kanssa ei ole ajantasaisia sopimuksia. Myöskään Rastilipun ilmoittautumis- ja maksupalvelut eivät ole käytössä. 

- Opastuspaikka sekä lähtöpaikka, mikä on samalla ratojen K-piste, selviää Rastilippu-palvelusta sekä Suunta-Seppojen nettisivuilta ja Facebookista. 

- Lähtöpaikka ei välttämättä ole sama kuin pysäköintipaikka. Autot tulee jättää niin ettei niistä ole haittaa.

– Lähtöpaikkoja tallennetaan Rastilippuun alkuun oletetuille tapahtumapaikoille. Ratamestareiden on tarkistettava tieto ja ilmoitettava tarvittavat muutokset Keijolle ensisijaisesti s-postilla keijo.lakkinen@kopteri.net. Muutoksia ei saa tehdä omatoimisesti.

Osallistujien on otettava huomioon:

- Valtakunnalliset ja alueelliset pandemiaan liittyvät suositukset ja rajoitukset

- Autojen ja muiden kulkuneuvojen liikkuminen ja erityisesti pysäköinti huomioiden muut tien ja alueiden käyttäjät. Ei pysäköidä esim. pihoihin eikä tieliittymiin.

- Älä ota ylimääräisiä karttoja, jotta kaikille riittää.

- Muista ottaa oma karttamuovi mukaan

Vastuuhenkilöiden huomioitavia asioita:

- Rastiliput ja muu tarvittava materiaali kiertää ajoissa seuraaville

- Keväällä ja syyspuolella kierrossa pidetään heijastimelliset rastiliput mahdollista yösuunnistusharjoittelua varten

- Ratatiedot on toimitettava Pekalle (pekka.putaja@gmail.com) viimeistään edellisen viikon perjantaina. Pekka viimeistelee kartat ja radat ja lähettää valmiit suunnitelmat Vammaspainoon tulostettavaksi. Ratamestari voi noutaa kartat Vammaspainosta tiistaina tai keskiviikkona klo 15.30 saakka. Ellei pääse noutamaan karttoja Vammaspainon työaikana, ratamestari sopii itse muun noutoajankohdan Vammaspainon kanssa (Vammaspaino 03 512 3000).  

- Rata- ja kartta-asioissa yhteydenotot Pekka Putajaan (0505350918)

- Muista tarvittava viitoitus opastuspisteeltä alkaen. 

- Erityisesti nyt on syytä muistaa, että lähtö- ja maalipaikkaa lähinnä olevat rastit ovat riittävän helppoja, koska niistä muodostuvat lyhyemmät radat.