Takaisin ylös

Ocad -ohjelma käyttöösi

22.03.2020

Kiinnostaisiko saada Ocad -karttaohjelma käyttöösi? Jos kiinnostaa vähänkään, ota yhteyttä Pekka Seppään, niin saat Suunta-Seppojen kustantamana ohjelman käyttöösi. Ja Pekalta opastuksen sen käyttöön. Pekan sähköpostiosoite on seppapekka (#) gmail.com Soittaakin voit numeroon 0500-928815.

Ocadit ovat nykyisin vuosilisenssiversioita, joihin uudet päivitykset tulevat automaattisesti lisenssin voimassaoloajan. Yhden vuoden lisenssi on edullinen kokeiluun ja tilausta on tarvittaessa helppo jatkaa.
Ocadista löytyy myös ns. kimppaversio, jolloin ohjelmaa voi kierrättää vaikka vuorokauden välein. Ilmoita jos kimppaversio kiinnostaa.

Ocad CS on ratamestariohjelma, jolla ratojen suunnittelu ja piirtäminen käy mukavasti. Karttojen korjailu tai piirtäminen ei ole mahdollista. Yksi CS ohjelma olisi vapaana ja jos siitä kiinnostunut löytyy, jatkan sen tilausta.

Ocad Starter on ns. riisuttu kartanpiirto-ohjelma, jolla onnistuu hyvin esim. karttojen päivitys ja jopa piirtäminen vähäisissä määrin. Sisältää tietysti myös tuon ratamestariohjelman.

Ocad Orienteering on täysiverinen kartanpiirto-ohjelma kartoitukseen ja ratamestarityöskentelyyn.

Ocadia on mahdollista kokeilla myös ilmaiseksi lataamalla trial -versio omalle koneelle. Tuo on voimassa 21 vrk ja sillä voi kokeilla rajoitetusti piirtämistä ja esim. ratasuunnittelua. Löytyy osoitteesta http://www.ocad.com/en/trial/

Ota rohkeasti yhteyttä jos vähänkään kiinnostaa. Vanhempien Ocad -versioiden käyttäjät, niitä voisi myös päivittää uusimpaan versioon. Vanhojen versioiden (Ocad 11 ja vanhemmat) kanssa tulee jonkin verran ongelmia nykyisin käytössä olevien ISSOM 2017 ja aivan vuodenvaihteessa käyttöönotettujen uusien sprinttikarttasymboleiden toimivuudessa.

Takaisin