Takaisin ylös

Kilpailulisenssin lunastaminen

04.01.2018

Lisenssin lunastaminen on muuttunut aikaisemmasta. Lisenssiä ei lunasteta enää IRMAssa vaan Suomisport -palvelussa

Alla Suunnistusliiton kotisivulta kopioitu ohje lisenssin lunastamiseksi.
Kannattaa huomioida seuraavat asiat. Pidä puhelin lähelläsi, sillä saat tekstiviestinä kirjautumiskoodin Suomisportti -palveluun ja koodi on voimassa vain 10 minuuttia. Laita rekisteröitymisvaiheessa antamasi tunnus talteen, niin pääset myöhemmin kirjautumaan palveluun.
Rekisteröidy ensin Suomisport -palveluun, mutta älä osta vielä tässä vaiheessa lisenssiä. Kun olet rekisteröitynyt Suomisport -palveluun, saat sieltä sportti-id numeron. Kirjaudu tässä vaiheessa IRMA-palveluun ja lisää tuo sportti-id numero siellä omiin tietoihisi. Samalla kannattaa katsoa ovatko muut tietosi oikein ja päivittää esim. Emit korttisi numero jos se on muuttunut. Kun olet lisännyt sportti-id numeron IRMAssa tietoihisi, palaa Suomisportti -palveluun ja lunasta lisenssi.


Lisenssin lunastaminen vuodelle 2018 tapahtuu 4.1.2018 alkaen Suomisport-palvelussa (www.suomisport.fi), joka on koko suomalaisen urheilun yhteinen palvelu. Lisenssejä ei siis lunasteta enää IRMAssa.

Kilpailuihin ilmoittautuminen ja muut entiset toiminnot säilyvät edelleen IRMAssa, vain lisenssimyynti siirtyy Suomisportiin.

Lisenssin lunastamista varten tulee tehdä muutamia toimia:

  • käyttäjän tulee rekisteröidä itsensä Suomisport-palveluun
  • käyttäjän tulee tallentaa Suomisportista saamansa sportti-id-numero omiin tietoihinsa IRMAssa, tällöin tieto lisenssin lunastamisesta siirtyy myös IRMAan. Tämä on edellytys kilpailuihin ilmoittautumiseen IRMAssa.

Rekisteröitymisen Suomisportiin voi tehdä jo ennen 4.1.2018, varsinainen lisenssien myynti alkaa kuitenkin vasta 4.1.2018.

On suositeltavaa, että rekisteröidyt Suomisportiin ja tallennat saamasi sportti-id-numeron omiin tietoihisi IRMAssa jo ennen varsinaisen lisenssin ostamista. Tällä tavoin lisenssin lunastaminen sujuu sitten joustavasti. Oman sportti-id:n tallentaminen omiin tietoihin IRMAssa on erittäin tärkeää, jotta jatkossa ostamasi lisenssitieto siirtyy myös IRMAan ja pääset ilmoittautumaan kilpailuihin.

Alaikäinen lapsi rekisteröidään huoltajan profiilin alle ja lisenssi lunastetaan hänelle huoltajan profiilin kautta (tai seurakäyttäjän toimesta, mikäli seura lunastaa jäsenilleen lisenssejä).

Tarkemmat ohjeet rekisteröitymisestä Suomisportiin löydät ohjesivulta.

Lisensseistä on hyvä huomata:

  • Lisenssin nimi on kaikille Kilpailulisenssi ja oikea lisenssityyppi tulee tarjolle kullekin henkilölle hänen ikänsä perusteella.
  • Kun lisenssi on valittu, valitaan sen jälkeen halutaanko ostaa myös vakuutus vai ei.
  • Lisenssikortteja ei enää postiteta. Lisenssitiedot näkyvät muun muassa Suomisport –mobiiliaplikaatiossa.
  • Tieto lisenssin lunastamisesta näkyy IRMAssa viimeistään kahden tunnin kuluttua lisenssin ostamisesta Suomisportissa, kunhan oma sportti-id on tallennettu omiin tietoihin IRMAssa. Tämä viive on syytä huomioida ja hankkia lisenssi riittävän ajoissa ennen jonkin kilpailun ilmoittautumisportaan päättymistä.

Takaisin