Takaisin ylös

TYRVISRASTIEN JÄRJESTÄJILLE v. 2019

Ratamestarien käytössä olevat Emit -leimasimet 2019: Numerot 123 - 147, lisäksi kaksi 0 -leimasinta ja maalileimasimeksi numero 100

Yhteistyö Tyrvään Sanomien kanssa jatkuu, mutta ilmoituskäytännöt muuttuvat oleellisesti aikaisemmasta. Lukekaa siis tämä ohjeistus.

Maksullisia ilmoituksia ei enää julkaista. Lehden omistajan eli Almamedian asettamat reunaehdot olivat sellaiset, että siihen ei ole edellytyksiä.
Lehden toimitus tekee ainakin kauden alussa perinteisen juttunsa ja tuloksia julkaistaan viikoittain, kuten ennenkin. Lehti ilmestyy torstaisin ja siinä julkaistaan edellisen viikon Tyrvisrastien tulokset.
Tulostietojen tekijän tulee lisätä niihin seuraavien kahden viikon Tyrvisrastien tapahtumapaikat.

Esim. 
25.4. suunnistetaan Lousajan kartalla. Opastus; Maantieltä 249, Vammala, Lousaja. 2.5. suunnistetaan Moitusmaan kartalla. Opastus maantieltä 252, Sastamala, Roismala.

Muilta osin tapahtumatietoja saa internetistä mm. seuran omilta sivuilta ja Suunnistusliiton ylläpitämästä ”Rastilipusta”. Myöskin oma koko kauden kattava paperiesite on jakelussa.

Rastilippuun on myös alustavasti merkitty tapahtumien opastus- ja sijanti karttapalveluna. Vastuuhenkilön tulee tarkistaa oman tapahtumansa karttatiedot ja ilmoittaa Keijolle hyvissä ajoin, mikäli on tarvetta muuttaa tietoa. Itse niitä ei voi korjata.

Pahasuo -niminen kartta kattaa nyt koko vanhan Kivimäen ja Huhtaniitun alueen ja se on yhteydessä aiemmin kartoitetun Markunmäen alueen kanssa, eli tuo kaikki on yhteen kartoitettua aluetta ja siitä voi leikata mistä kohdasta vain ratamestarin haluaman palan. On siis mahdollista suunnitella radat kulkemaan välittämättä vanhojen karttojen rajoista. Tämä pätee myös esim. Hurttio - Harsunrahka ja Toriseva - Vanesmetsä kartoilla.
Tapahtumakalenterin listalla alueet ovat kuitenkin ohjeellisina.

Pirunvuoren kartassa on nykyisin iso suunnistajilta kielletty Natura-alue. Tuo rajaa käyttökelpoista kartta-aluetta vuoren huipulla. Vastineeksi Pirunvuoren karttatiedostossa on mukana Kulhaanvuoren alue, jota voi käyttää. Kulhaanvuoren aluetta ei ole päivitetty tuon muun kartan tahdissa, joten siellä kasvillisuuskuvauksessa on virhettä. 
Pekka päivittää karttanäkymät kotisivulle kevään kuluessa.

Ryhmiin on tehty vain vähäisiä muutoksia. Ryhmien jäsenten on syytä pitää itse ajoissa yhteyttä vetäjiin. Vastuuhenkilöillä on muutakin tekemistä, kuin kysellä kavereita. Tästä huolimatta sitäkin voi joutua tekemään. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse tehdä itse. Väkeä järjestelyihin on vähän, mutta laatu korvaa määrän.

Kunkin vuoron vastuuhenkilö on eri. Vastuuhenkilöt ovat toistensa varamiehiä. 

Palkintojen arpomisesta on päätetty luopua kokonaan, ainakin toistaiseksi. Arvonnan toteuttaminen tasapuolisesti oli hankalaa arvontakorteista luopumisen jälkeen.

Tulospalveluohjelmasta on Pekan laatima ohjeistus ratamestarikansiossa.
Ellei ole aiemmin käyttänyt, kannattaa kokeilla vaikka jo kotona. Ohjeen mukaan toimien pitäisi onnistua, jos tietotekniikasta on vähänkin kokemusta.

Järjestelyvuoroja voi pakottavista syistä vaihdella, mutta paikkoja ei.

Tapahtumista tiedottaminen on osaltaan järjestäjien vastuulla.
Toivottavaa olisi laittaa ilmoitus myös Alueviestin seurapalstalle. Ilmoitukset esim. sähköpostilla osoitteeseen jarjestot (at) alueviesti.fi 

Kartat tulostetaan paperille vasta ratasuunnittelun valmistuttua. Kutakin rataa varten tulostetaan arvioitu määrä karttoja ratapainatuksineen sekä lisäksi varalle ”puhtaita” karttoja. Tulostin on Sepän Pekalla. Vinkin vapaa-aikakeskuksessa on Su-Se:n oma postilaatikko, jonka kautta karttoja voi tarpeen mukaan vaihdella suuntaan jos toiseenkin. Ratamestari ottaa Pekkaan yhteyttä viimeistään pari viikkoa ennen omaa H-hetkeä ja sopii menettelytavoista ja aikatauluista. Puhelinnumero on 0500 928815. Riittävän aikainen pitää olla erityisesti Juhannuksesta heinäkuun puoliväliin osuvien Tyrvisrastien osalta, sillä Pekalla on tuolloin kisamatkoja.

Kaikista menettelytapojen muutoksista ilmoitetaan kotisivujen tiedotepalstalla tai sähköpostilla. 

Muistakaa täyttää myös aineistossa mukana kulkeva tilasto. Ratojen osallistujamäärät selviävät toivottavasti tuloksista, ainakin mikäli muistatte lisätä merkinnän ilman aikaa osallistuneista.

Tutustukaa myös Suunnistusliiton Rastilippu-palveluun.
Palvelusta löytyy muiden mukana myös Tyrvisrastien kalenteritiedot. Sinne on myös alustavasti merkitty tapahtumien opastus- ja sijainti karttapalveluna. Vastuuhenkilön tulee tarkistaa oman tapahtumansa karttatiedot ja ilmoittaa Keijolle hyvissä ajoin, mikäli on tarvetta muuttaa tietoa. Itse niitä ei voi korjata.

Muistilista: 

Suunnittelu: Aloita suunnittelu ajoissa. Varaa paikka kilpailukeskukselle ja hanki tarvittaessa luvat maanomistajalta, tiekunnilta ja erityisesti keskuspaikan haltijalta. (esim. Lantulatalo tms.) Tällaisissa paikoissa voi olla muitakin tilaisuuksia. Selvitä karttatilanne. Tulostekartat valmistetaan vasta, kun ratasuunnittelu on valmis. Tarvittaessa karttoja voi myös ajantasaistaa. Tulostus edellyttää, että kaikki radat sopivat enimmillään A4 koon arkille. Kysy jos et tiedä. Pekan numero on siis 0500 928815.

Huom!          Ilmoita myös omasi tai muu lähtöpaikalla ”päivystävän” puhelimen numero painettavaksi karttaan. Hätätapauksissa näin on mahdollista saada maastoon apua mahdollisimman nopeasti.

Radat:          Ratavaihtoehdot päättää ratamestari mm. maaston yms. perusteella. Älä yritä tehdä ylivaikeita! Tyrvisrasteilla kaikki eivät ole huippusuunnistajia.

Ilmoitukset: Tyrvään Sanomissa ei enää julkaista viikoittaisia ilmoituksia. Tulostietojen tekijän tulee lisätä niihin seuraavien kahden viikon Tyrvisrastien tapahtumapaikat, siten kuin edellä on kerrottu.
Tiedot myös Alueviestin seuratoimintapalstalle. Os. jarjestot (at) alueviesti.fi

Muista:         Lataa laitteiden akut ajoissa kunnolla ja tutustu tekniikoihin.

Maksut:       Maksujen osalta tarkempi ohjeistus kulkee Tyrvisrastikärryssä. ”Setelien” osalta menetellään samoin, kuin sarjalippujen kanssa. Tarkista setelin ”nimellisarvo” ja voimassaolo. 
                     Liikunta- ja tai kulttuurisetelit eivät ole rahaa. Setelillä voi maksaa vain kertamaksuja tai kausikortteja. Ei vaihtorahaa. Osamaksuna voi ottaa.

Tulokset:      Tulosten toimittaminen lehteen ja seuran sivuille nettiin sähköisesti on nykyaikaa.

Tyrvään Sanomien sähköpostiosoitehan on toimitus.tyrvaansanomat (at) almamedia.fi 

Älkää laittako ilman aikaa osallistuneiden, keskeyttäneiden tai hylkäämienne nimiä tuloksiin.

Tulospalvelua varten materiaalin mukana kulkee ”läppäri” ja kaikkiin ryhmiin on pyritty nimeämään sen tekniikan hallitsevia käyttäjiä. Netissä julkaistava aineisto Oivalle ja Pekalle sähköpostin liitteenä tms. osoitteella oiva.kaasalainen (at) gmail.com ja seppapekka (at) gmail.com

Arvonnat:    Palkintojen arpomisesta on päätetty luopua kokonaan. Arvonnan totetuttaminen tasapuolisesti oli hankalaa, kun erillisistä arvontakorteista luovuttiin. 

Muuta:         Vielä osanottomaksut seuran tilille sekä käytetyt sarjaliput ja liikuntasetelit Siukon Anjalle. Seuran rahaliikennettä on keskitetty VSOP:iin. Rahat tilille FI84 5660 2340 0109 62 Maksettaessa käyttäkää viitenumeroa 2121. Näin säästyy palvelumaksuja.

                      Ilmoittakaa myös hyvissä ajoin Tyrvisrastien vastuuhenkilölle keijo.lakkinen (at) kopteri.net, jos materiaalissa näyttäisi olevan puutteita.