Takaisin ylös

TYRVISRASTIEN JÄRJESTÄJILLE v. 2018

Ratamestarien käytettävissä olevat rastileimasimet vuonna 2018: 0=Emit kortin tyhjennys lähdössä. 100 = Maalileimaus. Rastinumerot: 123 - 147, eli numerot 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147.

Yhteistyö Tyrvään Sanomien kanssa jatkuu. Huomatkaa lehden ilmestymispäivät.
Viikoittaiset ilmoitukset käsitellään tapahtumaa edeltävän viikon alussa. Listat tapahtumista ja järjestäjistä toisaalla.

Ryhmiin on tehty vain vähäisiä muutoksia. Ryhmien jäsenten on syytä pitää itse yhteyttää vetäjiin. Vastuuhenkilöillä on muutakin tekemistä, kuin kysellä kavereita. Tästä huolimatta sitäkin voi joutua tekemään. Kaikkea ei pidä tehdä itse.

Kunkin vuoron vastuuhenkilö on eri. Vastuuhenkilöt ovat toistensa varamiehiä. Muilta osin toimitaan jo tutuksi käyneillä tavoilla. Vain yhteen tapahtumaan on sovitettu rastireitti- ja tukireittiradat. 

Uusia kuntosuunnistajia varten ollaan luomassa aloituspakettia. Siitä tarkemmin toisaalla. Yhdyshenkilöksi on lupautunut Kauko Vainiomäki. Pakettiin kuuluisi kaksi henkilökohtaisesti opastettua suunnistuskertaa ja lisäksi joitakin sarjalippuja. Yhdyshenkilön tehtävänä on saattaa yhteen opastajat ja ”asiakkaat”. Aktiivisten suunnistajien tehtävänä on ilmoittautua opastajiksi tarvittaessa. Opastusajoista on sovittava hyvissä ajoin etukäteen eli mitään varallaoloa ei edellytetä.
Järjestelyvuorossa olevien ei ole mahdollista lähteä maastoon, mutta tarvittaessa lähtöalueella voi ja pitää opastusta antaa. Eikä sitä lasketa em. opastuspakettiin.

Tulospalveluohjelmasta on Pekan laatima ohjeistus ratamestarikansiossa.
Ellei ole aiemmin käyttänyt, kannattaa kokeilla vaikka jo kotona. Ohjeen mukaan toimien pitäisi onnistua, jos tietotekniikasta on vähänkin kokemusta.

Järjestelyvuoroja voi pakottavista syistä vaihdella, mutta paikkoja ei.

Tapahtumista tiedottaminen on osaltaan järjestäjien vastuulla. Tyrvään Sanomat on ulkoistanut viikoittaiset ilmoitukset. Ne valmistetaan kausiohjelman mukaisesti eri yrityksessä Tampereella. Vastuuhenkilöiden tehtäväksi jää ilmoituksen sisällön tarkistaminen ja mahdollisten tapahtumakohtaisten lisätietojen ja/tai muutosten tekeminen hyvissä ajoin.
Mikäli mahdollista, ilmoitusaineisto löytyy myös kärrystä. Pidetään se esillä kärryn ”ilmoitustaululla”.
Helpotuksen vastineeksi edellytetään ilmoituksia Alueviestin seurapalstalle. Ilmoitukset esim. sähköpostilla osoitteeseen jarjestot (at) alueviesti.fi 

Kartat tulostetaan paperille vasta ratasuunnittelun valmistuttua. Kutakin rataa varten tulostetaan arvioitu määrä karttoja ratapainatuksineen sekä lisäksi varalle ”puhtaita” karttoja. Tulostin on Sepän Pekalla. Vinkin vapaa-aikakeskuksessa on Su-Se:n oma postilaatikko, jonka kautta karttoja voi tarpeen mukaan vaihdella suuntaan jos toiseenkin. Ratamestari ottaa Pekkaan yhteyttä viimeistään pari viikkoa ennen omaa H-hetkeä ja sopii menettelytavoista ja aikatauluista. Puhelinnumero on 0500 928815. Riittävän aikainen pitää olla erityisesti 26.4. ja 3.5. sekä 2.8 ja 9.8. Tyrvisrastien osalta. Pekka on kisamatkalla 25.4. - 2.5 ja 3. - 10.8.

Kaikista menettelytapojen muutoksista ilmoitetaan kotisivujen tiedotepalstalla tai sähköpostilla. 

Muistakaa täyttää myös aineistossa mukana kulkeva tilasto. Erillinen ratatilastointi jäi siitä pois. Ratojen osallistujamäärät selviävät toivottavasti tuloksista.

Tutustukaa myös Suunnistusliiton Rastilippu-palveluun.
Palvelusta löytyy muiden mukana myös Tyrvisrstien kalenteritiedot. Sinne on myös alustavasti merkitty tapahtumien opastus- ja sijainti karttapalveluna. Vastuuhenkilön tulee tarkistaa oman tapahtumansa karttatiedot ja ilmoittaa Keijolle hyvissä ajoin, mikäli on tarvetta muuttaa tietoa. Itse niitä ei voi korjata.

Muistilista: 

Suunnittelu: Aloita suunnittelu ajoissa. Varaa paikka kilpailukeskukselle ja hanki tarvittaessa luvat maanomistajalta, tiekunnilta ja erityisesti keskuspaikan haltijalta. (esim. Lantulatalo tms.) Tällaisissa paikoissa voi olla muitakin tilaisuuksia. Selvitä karttatilanne. Tulostekartat valmistetaan vasta, kun ratasuunnittelu on valmis. Tarvittaessa karttoja voi myös ajantasaistaa. Tulostus edellyttää, että kaikki radat sopivat enimmillään A4 koon arkille. Kysy jos et tiedä. Pekan numero on siis 0500 928815.
Huom!          Ilmoita Myös omasi tai muu lähtöpaikalla ”päivystävän” puhelimen numero painettavaksi karttaan. Hätätapauksissa näin on mahdollista saada maastoon apua mahdollisimman nopeasti.

Radat:          Ratavaihtoehdot päättää ratamestari mm. maaston yms. perusteella. Älä yritä tehdä ylivaikeita! Tyrvisrasteilla kaikki eivät ole huippusuunnistajia.

Ilmoitukset: Tyrvään Sanomissa. Muista tarkistaa ja tarvittaessa korjata ilmoitukset ajoissa.
                      Ilmoituskäytännön vuoksi se on jo viimeistään tapahtumaa edeltävän viikon maanantaina.

Tiedot myös Alueviestin seuratoimintapalstalle. Os. jarjestot (at) alueviesti.fi

Muista:         Lataa laitteiden akut ajoissa kunnolla ja tutustu tekniikoihin.

Maksut:       Maksujen osalta tarkempi ohjeistus kulkee Tyrvisrastikärryssä. ”Setelien” osalta menetellään samoin, kuin sarjalippujen kanssa. Tarkista setelin ”nimellisarvo” ja voimassaolo.
                     Liikunta- ja tai kulttuurisetelit eivät ole rahaa. Setelillä voi maksaa vain kertamaksuja tai kausikortteja. Ei vaihtorahaa. Osamaksuna voi ottaa.

Tulokset:      Tulosten toimittaminen lehteen ja seuran sivuille nettiin sähköisesti on nykyaikaa.

Tyrvään Sanomien sähköpostiosoitehan on toimitus.tyrvaansanomat (at) almamedia.fi 

Älkää laittako ilman aikaa osallistuneiden, keskeyttäneiden tai hylkäämienne nimiä tuloksiin.

Tulospalvelua varten materiaalin mukana kulkee ”läppäri” ja kaikkiin ryhmiin on pyritty nimeämään sen tekniikan hallitsevia käyttäjiä. Netissä julkaistava aineisto Oivalle ja Pekalle sähköpostin liitteenä tms. osoitteella oiva.kaasalainen (at) gmail.com ja seppapekka (at) gmail.com

Arvonnat:    Tyrvään Sanomien kanssa on sovittu, että järjestävä ryhmä arpoo kaikki arvontapalkinnot. Siis kaksi seuran hankkimaa ja lehden konttorista noudettavaa sekä yhden Neon Sportin tuotepaketin, joka noudetaan liikkeestä.
Arvonnan tulos toimitetaan lehteen samalla kerralla ja tavalla, kuin muutkin tulokset ja tekstiaineistot. Arvontatuloksen yhteyteen on tarpeen lisätä, että voitot voi noutaa lehden toimistosta varmimmin keskiviikkoisin.

Huom!! Osanotto- ja arvontakortteja ei enää käytetä. Ryhmä arpoo voitot itse päättämällään tavalla. Kauden päätteksi ei ole mitään yhteistä arvontaa. 

Muuta:         Vielä osanottomaksut seuran tilille sekä käytetyt sarjaliput ja liikuntasetelit Siukon Anjalle. Seuran rahaliikennettä on keskitetty VSOP:iin. Rahat tilille FI84 5660 2340 0109 62 Maksettaessa käyttäkää viitenumeroa 2121. Näin säästyy palvelumaksuja.

                      Ilmoittakaa myös hyvissä ajoin Tyrvisrastien vastuuhenkilölle keijo.lakkinen (at) kopteri.net, jos materiaalissa näyttäisi olevan puutteita.