Takaisin ylös
SuSen kartat

Karttojen muutokset

Rekisteröidy | Kirjaudu sisään | Haku
Rekisteröitynyt kirjoittaja PekkaS | 2.4.2019 13.14

Olen muuttanut melkoisen määrän Susen karttoja nykyisin käytössä olevaan ISOM 2017 symbolimuotoon.

Esim. Tyrvisrastien käyttöön tulevat kartat on ensimmäisen kerran sprinttikarttaa lukuunottamatta kaikki muunnettu ISOM 2017 muotoon.

Noihin voit tutustua PDF-muodossa kartat alaotsikon alla. Huomaa, että tuolla on paljon vielä muuntamattomia karttoja, mutta tosiaan kaikki Tyrvisrastikartat on muunnettu.

Olen ladannut nuo kartat myös niiden käyttöön, joilla on käyttäjätunnukset näiden kotisivujen Ocad -tiedostoihin. Jos käytössäsi on Ocad, mutta ei noita tunnuksia, ota yhteyttä niin teen tunnukset.

Ocad kartat ovat muotoa Ocad 10, jos tarvitset vanhempaa, ota yhteyttä

Rekisteröitynyt kirjoittaja Pekka Seppä | 26.4.2019 11.55

Ocad ohjelman käyttäjät huomioikaa seuraava

Kun suunnittelet ratoja ISOM 2017 kartoille, käytä ratasuunnittelussa vain yhteensopivaa symbolitiedostoa. Lataa symbolitiedosto omalle koneellesi ja kun avaat uuden ratasuunnittelutiedoston, valitse tuo symbolitiedosto.

Tiedoston voit ladata Ocad -tiedostot listalta, kun sinulla on käyttäjätunnukset näiden kotisivujen Ocad -tiedostoihin

Rekisteröitynyt kirjoittaja Pekka Seppä | 27.4.2019 17.12

Otetaanpa aikalisä. Tuo tiedosto ei tunnu toimivan ainakaan Ocad 10 ja 11 -versioissa. Poistin sen listalta ja yritän viikonlopun aikana selvittää missä vika on

Rekisteröitynyt kirjoittaja Pekka Seppä | 28.4.2019 16.50

No niin. Ocadin käyttäjille lähettämäni ja tuossa Ocad -kartat hakemistossa vähän aikaa ollut ratasuunnittelutiedosto ISOM 2017 -kartoille toimii vain Ocad 12 ja sitä nuoremmissa versioissa.

Vanhempien versioiden käyttäjät voivat tehdä ratasuunnittelun entiseen tapaan, mutta mieluummin käyttäen SSL:n ratasuunnittelutiedostoa, ei Ocadin omaa. SSL:n tiedostossa mm. rastiympyrän halkaisija on 7,5 mm mittakaavassa 1:10000. Tuo SSL:n ratasuunnittelutiedosto löytyy Ocad -kartat hakemistosta. Voit ladata sen omalle koneellesi ja valita sen kun avaat ratasuunnittelun.

Ocadin omatkin toki toimivat, mutta niissä rastiympyröiden ja -väliviivojen mitat ovat väärät ja joudun muuttamaan niitä ennen tulostusta.

Seuraava aihe ›